Novice in dogodki

Novice in dogodki

Novice in dogodki

2. brezplačna poletna šola Fakultete za tehnologijo polimerov in Univerze v Novi Gorici: Modeliranje in izdelava modelov lahkih letal s tehnologijo 3D tiska
/ Categories: News, Poletne šole

2. brezplačna poletna šola Fakultete za tehnologijo polimerov in Univerze v Novi Gorici: Modeliranje in izdelava modelov lahkih letal s tehnologijo 3D tiska

Te zanimajo modeliranje, 3D skeniranje in 3D tisk?   

Si želiš spoznati zakonitosti na področju modeliranja in izdelave modelov lahkih letal? 

Želiš sodelovati pri izdelavi modela letala in se naučiti, kako iz modela s 3D tiskom izdelati prototip, ki bo dejansko letel? 

Letos poleti lahko tudi ti raziskuješ na kakšen način v računalniškem okolju zasnovati model letala in se preizkusiš, kako daleč bo tvoj model poletel. Pri tem boš obogatil/a znanje o naprednih načinih snovanja izdelkov, kot sta računalniško modeliranje in izdelava prototipnih modelov letal iz polimernih materialov s tehnologijo 3D tiska. 

Rezultat tvojega ustvarjanja bo 3D natisnjen prototip modela letala, ki ga bo vsak udeleženec ali udeleženka (oziroma skupine po 3) na koncu preizkusil v organiziranem tekmovanju.   

Dva organizatorja:  

Fakulteta za tehnologijo polimerov in Univerza v Novi Gorici 

Dve lokaciji:  

Slovenj Gradec in Vipava 

Dodatne vsebine:  

Znanja o izdelavi letal in modelarstvu ter ogled letal  

Kdaj:  

26.–29. 8. 2024  

Kje:  

Fakulteta za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec 

Fakulteta za znanosti o okolju, Dvorec Lanthieri, Glavni trg 8, 5271 Vipava 

Nastanitev:  

Slovenj Gradec: Turistična kmetija Lešnik 

Vipava: Dijaški dom Vipava 

Za koga:

za dijake in dijakinje (14 – 18 let)  

Izvajalci in mentorji: 

raziskovalci, profesorji in asistenti FTPO in UNG ter predstavniki partnerskih podjetij     

Maksimalno število udeležencev:

9 v Slovenj Gradcu in 9 v Vipavi 

Cena:

brezplačno  

Prijavni obrazec: https://forms.office.com/e/i6ChhPzCSK 

Rok prijave: Prijave zbiramo od 5. junija 2024 do zapolnitve mest. 

Na poletni šoli FTPO boš dobil/a informacije o osnovnih fizikalnih zakonitostih letenja in sestave letal, informacije o dejanski proizvodnji ultralahkih letal ter modelarstvu. Poleg tega pa še osnovno znanje in veščine 3D modeliranja in 3D skeniranja ter ustrezne priprave modela za 3D tisk. Prav tako se boš naučil/a, kako se modele po 3D tiskanju dodatno pripravi za uporabo. Delo bo potekalo v manjših skupinah. Predavatelji bodo strokovnjaki Fakultete za tehnologijo polimerov in partnerskih podjetij GOGETAIR, O.P.S. Breznik d. o. o., Hexagon Metrology S.P.A., Pipistrel, Koroški aeroklub Slovenj Gradec in Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina. 

Pa še nekaj je novega! 

V sproščenem vzdušju boš lahko o letalstvu, materialih, 3D tisku in še čem, klepetal/a tudi ob popoldanskem druženju, izletih in športnih aktivnostih. Prenočišče bo v Slovenj Gradcu urejeno na turistični kmetiji Lešnik, v Vipavi pa v Dijaškem domu Vipava. 

Poletna šola se začne v ponedeljek, 26. 8. 2024, ob 8. uri in konča v četrtek, 29. 8. 2024, ob 15:30. Program poletne šole bo upošteval predznanje in zanimanje udeležencev in udeleženk. Dobrodošli tudi začetniki in začetnice! Poletna šola (program, prenočišče, prehrana) je za udeležence in udeleženke brezplačna. Število sodelujočih je omejeno na največ 18 (9 v Slovenj Gradcu in 9 v Ajdovščini). Če bo prijav več, bo kriterij za izbor motivacija udeležencev ali udeleženk ob prijavi. 

Poletno šolo organizirata in financirata Fakulteta za tehnologijo polimerov in Univerza v Novi Gorici v okviru projekta »Promocija študija s STE(A)M  področij  za  poklice prihodnost«, ki ga financira MIZŠ.  O projektu STE(A)M si lahko preberete na uradni spletni strani https://www.steampokliciprihodnosti.si/  

Za dodatne informacije nam pišite na sara.jesenicnik@ftpo.eu.  

Documents to download

Previous Article MULTIMEDIJSKI USTVARJALNI NATEČAJ »DOBRA PLASTIKA NI ZNANSTVENA FANTASTIKA«
Next Article Poletna šola Fakultete za varstvo okolja - Majhni koraki za velike spremembe v okolju

Name:
Email:
Subject:
Message:
x